: +30 211 2203710 | +30 697 3982725

Βραχύς Χαλινός

 • Home
 • Βραχύς Χαλινός
13 Ιούλ 2018

Βραχύς Χαλινός

Ο χαλινός (Frenulum), είναι μια πτυχή του δέρματος στην κάτω επιφάνεια του πέους, που ενώνει τη βάλανο, δηλαδή την κεφαλή του πέους με την πόσθη, το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο.

Η λειτουργία του χαλινού είναι να επιτρέπει στο πέος να αποκαλύπτεται πλήρως κατά τη στύση και να το βοηθάει να επιστρέψει στη συνέχεια στην προηγούμενη κατάσταση χαλάρωσης.

Τί είναι ο Βραχύς Χαλινός;

Όταν ο χαλινός δεν έχει το απαιτούμενο μήκος και την κατάλληλη ελαστικότητα που χρειάζεται ώστε να μπορεί το πέος να επιμηκύνεται πλήρως κατά τη στύση, τότε τον αποκαλούμε βραχύ χαλινό.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει δυσκολία να αποκαλυφθεί πλήρως η βάλανος, προκαλώντας πόνο και κάμψη της βαλάνου προς τα κάτω. Αυτό οφείλεται στην έλξη που της ασκεί ο χαλινός.

Επιπτώσεις Βραχύ Χαλινού

Ο βραχύς χαλινός μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή τα παρακάτω προβλήματα:

 • Μικρή κάμψη του πέους σε στύση
 • Πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
 • Κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής επαφής, μπορεί να προκληθεί μερική ή ολική ρήξη του χαλινού με αιμορραγία, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτήσει άμεση χειρουργική διόρθωση.
 • Λοιμώξεις και βαλανοποσθίτιδα

Θεραπεία Βραχύ Χαλινού

Ο ειδικός χειρουργός ανδρολόγος-ουρολόγος που θα σας κάνει τη διάγνωση του βραχύ χαλινού θα σας συστήσει και την καλύτερη θεραπευτική μέθοδο για την περίπτωσή σας.

Ως προτιμότερη θεραπεία για τον βραχύ χαλινό θεωρείται η χειρουργική αντιμετώπιση με χρήση laser. Πιο συγκεκριμένα, ο χειρουργός ανδρολόγος-ουρολόγος προχωράει στην εκτομή του βραχέος χαλινού υπό την τοπική αναισθησία του ασθενούς. Ορισμένες φορές μπορεί να απαιτηθεί να εφαρμοστούν απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία πέφτουν από μόνα τους 10-15 ημέρες μετεγχειρητικά.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 15 λεπτά και είναι εύκολη και ανώδυνη, επιτρέποντας στον ασθενή να εξέλθει από το νοσοκομείο την ίδια κιόλας ημέρα. Επιπλέον, δεν προκαλείται στον ασθενή καθόλου μετεγχειρητικός πόνος, οπότε και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Το απαιτούμενο διάστημα επούλωσης του τραύματος και των ραμμάτων είναι τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η σεξουαλική επαφή επιτρέπεται αμέσως μετά την επούλωση, ώστε να αποφευχθεί η αιμορραγία.

 

Gallery – Εξοπλισμός

What Clients Say

CREATING AWESOMENESS

Επικοινωνία

211 2203710
211 2203711
info@lekas-urology.com
Καθημερινά εκτός από Πέμπτες
697 3982725

      

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

  Υποχρεωτικά

  GDPR,language,wordpress

  Προγράμματα

  _ga, _gat
  c_user, datr, fr, sb, wd, xs