: +30 211 2203710 | +30 697 3982725

Περιτομή

  • Home
  • Περιτομή
17 Ιούλ 2018

Περιτομή

Περιτομή ονομάζεται η αφαίρεση της δερματικής πτυχής που καλύπτει τη βάλανο (κεφαλή) του πέους. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η βάλανος να μένει συνέχεια ακάλυπτη από δέρμα.

Πώς γίνεται η περιτομή πέους;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία στην περιφέρεια της βάσης του πέους. Ο πρώτος τύπος είναι η πλήρης περιτομή πέους κατά την οποία κόβεται το δέρμα γύρω από τη βάλανο του πέους, με αποτέλεσμα αυτή να μην καλύπτεται καθόλου από δέρμα ακόμα και όταν το πέος είναι χαλαρό. Ο δεύτερος τύπος είναι η μερική περιτομή πέους, όπου αφήνουμε ένα μικρό τμήμα δέρματος που καλύπτει μερικώς τη βάλανο. Σε κάθε περίπτωση ο ανδρολόγος ουρολόγος Αλέξανδρος Λέκας θα επιλέξει ποια από τις δύο τεχνικές είναι η κατάλληλη για κάθε περιστατικό. Μόλις αφαιρεθεί το δέρμα γίνεται ραφή του τραύματος και τοποθετούνται γάζες και ένας ελαστικός επίδεσμος. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Στις περιπτώσεις των παιδιών και γενικά των νεαρών ατόμων μπορεί να γίνει και γενική αναισθησία. Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο μετά από μερικές ώρες. Όταν γίνουν ράμματα που δεν απορροφώνται από το σώμα, αφαιρούνται μετά από 10 μέρες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της περιτομής με laser;

Το Laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη προσέγγιση στην αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος της φίμωσης. Η μέθοδος αυτή θεραπείας, είναι ικανή να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον ασθενή, όντας ένα από τα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής. Πιο αναλυτικά η περιτομή με laser:

  • Έχει εγγυημένο και άμεσο αποτέλεσμα
  • Έχει ελάχιστο κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης
  • Είναι γρήγορη
  • Δεν είναι επώδυνη
  • Εγγυάται αισθητικά άριστο αποτέλεσμα
  • Απαιτεί σύντομη αποθεραπεία

Ποιο είναι το κόστος της περιτομής με laser;

Η διαφορά κόστους μεταξύ της παραδοσιακής επέμβασης και της θεραπείας με laser είναι σχετικά μικρή. Αναλογιζόμενοι την μεγάλη διαφορά του αισθητικού αποτελέσματος και του μετεγχειρητικού πόνου, η επιλογή της τεχνικής με laser είναι μονόδρομος. Συνεπώς, με ένα ελαφρώς υψηλότερο χρηματικό ποσό, εξασφαλίζουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και πολύ πιο  γρήγορη ανάρρωση,

Τι είναι η φίμωση;

Φίμωση είναι η παθολογική κατάσταση στην οποία το στόμιο της ακροποσθίας είναι πολύ στενό και η απελευθέρωση της βαλάνου δε μπορεί να γίνει καθόλου ή γίνεται με δυσκολία. Η φίμωση μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όπως η παραφίμωση, η υποτροπιάζουσες λοιμώξεις της ακροπισθίας, η απόφραξη κατά την αποβολή ούρων κ.α. Σε πολλές περιπτώσει η φίμωση μπορεί αντιμετωπιστεί με αλοιφές ή άλλες μεθόδους που δε δίνουν μόνιμα αποτελέσματα. Μόνο η περιτομή δίνει οριστική λύση.

Γιατί γίνεται η περιτομή;

Η περιτομή γίνεται συνήθως όταν υπάρχει φίμωση πέους. Σε αυτή την περίπτωση το δέρμα είναι πολύ στενό και το πέος σε στύση δε μπορεί να αποκαλυφθεί, γι αυτό και πρέπει να αφαιρεθεί. Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν περιτομή για λόγους υγιεινής. Άνδρες που έχουν υποβληθεί σε περιτομή εμφανίζουν πολύ λιγότερες λοιμώξεις ουροποιητικού σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν υποβληθεί.

Πονάει η επέμβαση της περιτομής;

Η περιτομή πέους δεν είναι επώδυνη επέμβαση. Για το λόγο αυτό δε χρειάζεται να χορηγηθούν παυσίπονα. Μόνο στις περιπτώσεις που κάποιος νιώθει ενόχληση ή έχουν γίνει ράμματα δίνονται αναλγητικά.

Ποιο είναι το διάστημα ανάρρωσης μετά την περιτομή;

Την επόμενη μέρα μετά την περιτομή πέους αφαιρούνται οι επίδεσμοι. Ο ασθενής μπορεί να νιώσει ενόχληση για μερικές μέρες όταν η βάλανος θα έρχεται σε επαφή με το εσώρουχο, αλλά μέσα σε λίγες μέρες θα εξαλειφθεί πλήρως. Ο άνδρας μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του την επόμενη κιόλας μέρα. Οι έντονες δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται τις πρώτες 4 μέρες μετά την περιτομή πέους. Μετά από ένα περίπου μήνα το άτομο μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή.

Μπορεί να εκδηλωθούν δυσάρεστες παρενέργειες;

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την περιτομή πέους. Η επούλωση του τραύματος γίνεται μέσα σε 10 μέρες. Σε ένα μικρό ποσοστό ασθενών μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα, το οποίο δεν έχει καμία επίπτωση στον ασθενή. Πιο σπάνια μπορεί να εκδηλωθεί επιμόλυνση του τραύματος, η οποία αντιμετωπίζεται με τη λήψη αντιβιοτικών.

Υπάρχει περιορισμός στην ηλικία που πρέπει να κάνει κάποιος περιτομή;

Όταν γίνεται σε παιδιά, πρέπει να έχουν περάσει τα 2 χρόνια πριν προχωρήσουν στην περιτομή πέους. Πέρα από αυτό, ουσιαστικά δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί.

 

 

 

Εφόσον ένα αγόρι ή άνδρας έχει φίμωση και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης, προτείνεται ανεπιφύλακτα η επέμβαση της περιτομής

 

 

 

Gallery – Εξοπλισμός

What Clients Say

CREATING AWESOMENESS

Επικοινωνία

211 2203710
211 2203711
info@lekas-urology.com
Καθημερινά εκτός από Πέμπτες
697 3982725

      

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ