Λιθίαση Ουροποιητικού – Διάγνωση

 • Home
 • Λιθίαση Ουροποιητικού – Διάγνωση

Λιθίαση Ουροποιητικού – Διάγνωση

Λιθίαση Ουροποιητικού – Διάγνωση

Η διάγνωση της λιθίασης σε μεγάλο ποσοστό τίθεται από τα συμπτώματα του ασθενούς και τεκμηριώνεται από τις εργαστηριακές (stick ούρων, γενική ούρων), και απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφία ΝΟΚ, υπερηχογράφημα νεφρών κύστεως, ενδοφλέβια πυελογραφία και αξονική ουρογραφία).

Η τελευταία δεν είναι εξέταση ρουτίνας αλλά προτιμάται σε ασθενείς οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν σε εξωσωματική λιθοτριψία, γιατί με αυτή μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν ένας λίθος είναι δυνατό να κατακερματιστεί ή όχι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε ειδικές εξετάσεις όπως ουρία, κρεατινίνη, ασβέστιο, φώσφορο, ουρικό οξύ, ορμονολογικό έλεγχο και ανάλυση ούρων 24h, με σκοπό την διερεύνηση του αίτιου που προκαλεί το λίθο.

Αφού τεθεί η διάγνωση και στην περίπτωση που αποβληθεί ή αφαιρεθεί ο λίθος, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε σε ανάλυση αυτού.

Αυτή γίνεται ή με μέθοδο ποιοτικής ανάλυσης (χημική ανάλυση) ή με χρωματογραφία ή με τη χρήση μικροσκοπίου πεπολωμένου φωτός όπου αναγνωρίζεται η κρυσταλλική δομή του λίθου (κρυσταλλογραφική ανάλυση) ή με τη μελέτη της διάθλασης των ακτίνων Roentgen.

What Clients Say

CREATING AWESOMENESS

Επικοινωνία

211 2203710
211 2203711
info@lekas-urology.com
Καθημερινά εκτός από Πέμπτες
697 3982725

            

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

  Υποχρεωτικά

  GDPR,language,wordpress

  Προγράμματα

  _ga, _gat
  c_user, datr, fr, sb, wd, xs