Σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS-HIV)

 • Home
 • Σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS-HIV)

Σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS-HIV)

Οι ασθενείς που πάσχουν από AIDS εμφανίζουν πληθώρα συμπτωμάτων από το ουροποιητικό σύστημα τα οποία μπορεί να είναι από μικροσκοπική ή μακροσκοπική αιματουρία μέχρι και κεραυνοβόλο γάγγραινα του οσχέου.

Συχνά αυτοί οι ασθενείς πάσχουν από νεφροπάθεια που προκαλεί ο ίδιος ο ιός, η οποία καταλήγει σε νεφρική ανεπάρκεια στο 1/3 των περιπτώσεων.

Η λοίμωξη του νεφρού, όταν εμφανιστεί, είναι τόσο έντονη και επίμονη που οδηγεί σε νεφρικό απόστημα και απαιτεί νεφρεκτομή ως μόνη θεραπεία. Οι κυστίτιδες, οι ουρηθρίτιδες, οι προστατίτιδες και τα προστατικά αποστήματα είναι πάρα πολύ συχνά και απαιτούν ειδική και μακροχρόνια αγωγή με στοχευμένη στον εκάστοτε αιτιολογικό παράγοντα θεραπεία.

Όσον αφορά τους όρχεις, αρκετά συχνά παρατηρούνται ορχίτιδες και επιδιδυμίτιδες οι οποίες απαιτούν ειδική αντιβιοτική αγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συχνά επίσης σε αυτούς τους ασθενείς εμφανίζεται και γάγγραινα Fournier η οποία απαιτεί άμεσο και ευρύ χειρουργικό καθαρισμό καθώς και ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

What Clients Say

CREATING AWESOMENESS

Επικοινωνία

211 2203710
211 2203711
info@lekas-urology.com
Καθημερινά εκτός από Πέμπτες
697 3982725

            

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

  Υποχρεωτικά

  GDPR,language,wordpress

  Προγράμματα

  _ga, _gat
  c_user, datr, fr, sb, wd, xs