Θεραπεια του Καρκίνου του Νεφρού

  • Home
  • Θεραπεια του Καρκίνου του Νεφρού

Θεραπεια του Καρκίνου του Νεφρού

Η θεραπεία εξαρτάται από το στάδιο της νόσου και είναι κυρίως χειρουργική.

  • Ριζική Νεφρεκτομή

Όταν το νεόπλασμα εντοπίζεται στον άνω πόλο του νεφρού, η θεραπεία εκλογής είναι η ριζική νεφρεκτομή, δηλαδή η αφαίρεση όλου του νεφρού και του σύστοιχου επινεφριδίου. Η επέμβαση είναι δυνατόν να γίνει ανοιχτά, λαπαροσκοπικά ή ακόμα και ρομποτικά με ελάχιστο μετεγχειρητικό άλγος.

• Μερική Νεφρεκτομή (ανοιχτή – λαπαροσκοπική – ρομποτική)

Εφαρμόζεται σε περιφερικούς όγκους με διάμετρο<4cm και παρουσιάζει σχεδόν τα ίδια ογκολογικά αποτελέσματα με τη ριζική. Αποτελεί μέθοδο εκλογής σε ασθενείς με επίκτητο μονήρη νεφρό ή με λειτουργικό μονήρη νεφρό.

  • Κρυοθεραπεία

Με ανοιχτό χειρουργείο ή ακόμα καλύτερα λαπαροσκοπικά, προωθείτε βελόνα ή βελόνες στον όγκο όπου με τη χρήση αερίου αργού προκαλείτε τήξη στον ιστό μέχρι και σε βάθος 1cm. Η χαμηλή θερμοκρασία που επιτυγχάνεται προκαλεί καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και η μέθοδος χαρακτηρίζεται από σημαντική επιτυχία με ελάχιστες επιπλοκές.

  • Ραδιοσυχνότητες (RFA – Radio Frequency Ablation)kidney cancer

Mε αυτή τη μέθοδο τοποθετούνται ηλεκτρόδια διαδερμικά με υπερηχοτομογραφικό ή αξονικό έλεγχο τα οποία με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων προκαλούν θερμική κάκωση στα καρκινικά κύτταρα, με ποσοστά επιτυχίας άνω των 85%

καρκίνος νεφρού , kidney cancer • Υπέρηχοι Υψηλής Συχνότητας (HIFU – High Intensity Frequency Ultrasound)

Σε αυτή την περίπτωση, υπό γενική αναισθησία, προκαλείτε θερμική κάκωση με τη χρήση υπερήχων υψηλής συχνότητας, με μικρό όμως ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 50%.

  • Θεραπεία μεταστάσεων

Έχουν κατά το παρελθόν χρησιμοποιηθεί η ανοσοθεραπεία, η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία ή και συνδυασμοί αυτών χωρίς ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια νεότερα φάρμακα, που στοχεύουν σε αγγειογενετικούς παράγοντες έχουν πολύ καλά αποτελέσματα (Sunitinib, Sorafenib, Everolimus).

What Clients Say

CREATING AWESOMENESS

Επικοινωνία

211 2203710
211 2203711
info@lekas-urology.com
Καθημερινά εκτός από Πέμπτες
697 3982725

            

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ