: +30 211 2203710 | +30 697 3982725

Περιτομή

  • Home
  • Περιτομή

Περιτομή

Περιτομή ονομάζεται η αφαίρεση της δερματικής πτυχής που καλύπτει τη βάλανο (κεφαλή) του πέους. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η βάλανος να μένει συνέχεια ακάλυπτη από δέρμα.

Πώς γίνεται η περιτομη πέους;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία στην περιφέρεια της βάσης του πέους. Ο πρώτος τύπος είναι η πλήρης περιτομη πέους κατά την οποία κόβεται το δέρμα γύρω από τη βάλανο του πέους, με αποτέλεσμα αυτή να μην καλύπτεται καθόλου από δέρμα ακόμα και όταν το πέος είναι χαλαρό. Ο δεύτερος τύπος είναι η μερική περιτομη πέους, όπου αφήνουμε ένα μικρό τμήμα δέρματος που καλύπτει μερικώς τη βάλανο. Σε κάθε περίπτωση ο ουρολόγος ανδρολόγος θα επιλέξει ποια από τις δύο τεχνικές είναι η κατάλληλη για κάθε περιστατικό. Μόλις αφαιρεθεί το δέρμα γίνεται ραφή του τραύματος και τοποθετούνται γάζες και ένας ελαστικός επίδεσμος. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Στις περιπτώσεις των παιδιών και γενικά των νεαρών ατόμων μπορεί να γίνει και γενική αναισθησία. Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο μετά από μερικές ώρες. Όταν γίνουν ράμματα που δεν απορροφώνται από το σώμα, αφαιρούνται μετά από 10 μέρες.

Τί είναι η φίμωση;

Φίμωση είναι η παθολογική κατάσταση στην οποία το στόμιο της ακροποσθίας είναι πολύ στενό και η απελευθέρωση της βαλάνου δε μπορεί να γίνει καθόλου ή γίνεται με δυσκολία. Η φίμωση μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όπως η παραφίμωση, η υποτροπιάζουσες λοιμώξεις της ακροπισθίας, η απόφραξη κατά την αποβολή ούρων κ.α. Σε πολλές περιπτώσει η φίμωση μπορεί αντιμετωπιστεί με αλοιφές ή άλλες μεθόδους που δε δίνουν μόνιμα αποτελέσματα. Μόνο η περιτομη δίνει οριστική λύση.

Γιατί γίνεται η περιτομή;

Η περιτομη γίνεται συνήθως όταν υπάρχει φίμωση πέους. Σε αυτή την περίπτωση το δέρμα είναι πολύ στενό και το πέος σε στύση δε μπορεί να αποκαλυφθεί, γι αυτό και πρέπει να αφαιρεθεί. Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν περιτομή για λόγους υγιεινής. Άνδρες που έχουν υποβληθεί σε περιτομη εμφανίζουν πολύ λιγότερες λοιμώξεις ουροποιητικού σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν υποβληθεί.

Πονάει η επέμβαση της περιτομής;

Η περιτομη πέους δεν είναι επώδυνη επέμβαση. Για το λόγο αυτό δε χρειάζεται να χορηγηθούν παυσίπονα. Μόνο στις περιπτώσεις που κάποιος νιώθει ενόχληση ή έχουν γίνει ράμματα δίνονται αναλγητικά.

Μετά από πόσο διάστημα μπορεί να επιστρέψει ο ασθενής στις δραστηριότητές του;

Την επόμενη μέρα μετά την περιτομη πέους αφαιρούνται οι επίδεσμοι. Ο ασθενής μπορεί να νιώσει ενόχληση για μερικές μέρες όταν η βάλανος θα έρχεται σε επαφή με το εσώρουχο, αλλά μέσα σε λίγες μέρες θα εξαλειφθεί πλήρως. Ο άνδρας μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του την επόμενη κιόλας μέρα. Οι έντονες δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται τις πρώτες 4 μέρες μετά την περιτομη πέους. Μετά από ένα περίπου μήνα το άτομο μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή.

Μπορεί να εκδηλωθούν δυσάρεστες παρενέργειες;

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την περιτομη πέους. Η επούλωση του τραύματος γίνεται μέσα σε 10 μέρες. Σε ένα μικρό ποσοστό ασθενών μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα, το οποίο δεν έχει καμία επίπτωση στον ασθενή. Πιο σπάνια μπορεί να εκδηλωθεί επιμόλυνση του τραύματος, η οποία αντιμετωπίζεται με τη λήψη αντιβιοτικών.

Υπάρχει περιορισμός στην ηλικία που πρέπει να κάνει κάποιος περιτομή;

Εφόσον ένα αγόρι έχει φίμωση και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης, ο γιατρός προτείνει την επέμβαση της περιτομής. Όταν γίνεται σε παιδιά πρέπει να έχουν περάσει τα 2 χρόνια πριν προχωρήσουν στην περιτομη πέους. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί.

Gallery – Εξοπλισμός

What Clients Say

CREATING AWESOMENESS

Επικοινωνία

211 2203710
211 2203711
info@lekas-urology.com
Καθημερινά εκτός από Πέμπτες
697 3982725